Review

Boganmeldelse – Leoniderne

Titel: Leoniderne

Serie: Spektrum #1

Forfatter: Nanna Foss

Forlag: Gyldendal

Bedømmelse:

Rating: 5 out of 5.

Jeg modtog denne bog fra forlaget som et anmeldereksemplar. Dette har ikke påvirket min bedømmelse af bogen og mine tanker og meninger i denne anmeldelse er 100 % mine egne.


Emilie sidder normalt bagerst i klassen og holder lav profil. Lige indtil den nat, hvor hun tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Snart begynder der at ske uforklarlige ting omkring hende. Emilies drømme bliver til virkelighed, men ikke kun på den gode måde. Det tvinger hende til at finde ud af, hvem hun kan stole på – og om hun overhovedet kan stole på sig selv.
(Goodreads)


HOLD.NU.MAGLE!

Magen til genistreg skal man lede længe efter. Det er lige før jeg er blæst helt bagover efter at have taget hul på Spektrum serien.

Hæsblæsende, uigennemskuelig og så mange spørgsmål! Det er vidst sådan jeg bedst kan beskrive Leoniderne af Nanna Foss.

Bøgerne udkom første gang i 2014 hos Tellerup, men har siden fået nyt hjem hos Gyldendal og nye covers, men hvor ville jeg da ønske at jeg havde læst dem dengang. Jeg kan huske jeg har kigget på dem flere gange og tænkt, fede covers… og så skete der ikke mere. Så nu er jeg rigtig glad for at Gyldendal sendte de nye til mig og at jeg er kommet i gang med denne fantastiske Sci-Fi serie.

KARAKTERERNE

Karaktererne er langt fra perfekte, men virkelighedstro med fejl og de begår fejl og med så dybe karaktertræk at de virkelig står godt for sig selv.

I første bog følger vi Emilie og hvor det hele startede, eller, egentlig ikke, men… ARGH det er så indviklede og forvirrende og jeg elsker det! For hvad er starten på noget når du bare kan rejse længere tilbage i tiden?

M.I.N.D.F.U.C.K på højeste plan!

Udover Emilie har vi hendes to bedste (og eneste) venner, Alban og Linus. Alban er et år ældre og Linus et år yngre end Emilie, men de harmonerer så godt sammen. Alban er blind og har været det længere, men det sætter på ingen måde en stopper for hvad han kan.

I Emilies klasse går Adriana, den pæne pige med de perfekte karakterer, men hun er langt fra perfekt selv og det er den klassiske, alt-er-perfekt-på-ydersiden-men-indeni-er-alt-krakeleret, og for mig er det altid en interessant karakter at dykke ned i.

Dernæst bliver vi introduceret til tvillingerne Pi og Noah, to modpoler i hvert fald når det kommer til mode, som starter i Emilie’s klasse og så kan jeg love jer for at der sker ting og sager når alle 6 er samlet.

PLOT

Plottet i sig selv er virkelig fedt, men det er udførelsen, de små detaljer og alle de twists og skarpe drejninger der får det hele til at løbe op i en højere enhed. Der er så mange små hints, der ikke giver mening når du læser dem, men så længere henne får du en mindre åbenbaring over at det hele gav mening alligevel.

Der er tænkt så meget over historien og når der sker så meget som der gør bare her i første bog så er det virkelig med at holde tungen lige i munden for at følge med.

SAMLET VURDERING

Min samlede vurdering, skulle det ikke være helt klart fra ovenstående, så synes jeg at Leoniderne er helt igennem fantastisk, gennemtænkt og pirrerende for hjernen at følge med i hvad der sker. Hvis jeg kunne ville jeg give denne 10 ud af 5 stjerner!

Jeg tror ikke jeg kan anbefale denne bog / serie nok! Jeg synes det er bøger ALLE, der bare er det mindste fans af sci-fi eller bare ungdomsbøger skal læse.

One thought on “Boganmeldelse – Leoniderne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s