Review

Boganmeldelse – Låsen & Vogteren

Titel: Låsen & vogteren

Forfatter: Louise Haiberg

Forlag: Tellerup

Bedømmelse:

Rating: 4 out of 5.

Obs. Denne bog blev sendt af forfatteren som et anmeldereksemplar. Dette påvirker dog ikke min anmeldelse, og mine tanker og holdninger er 100 % mine egne.


Alina er sidste led i en lang række af kvinder som er skæbnebestemt til at regere en mørk verden hvor deres tilstedeværelse ikke er ønsket. Derfor beslutter hun sig for at rejse langt væk, men én gang om året er hun nødt til at vende tilbage for at sikre sig at alt er som det skal være.

Dax er udpeget til at passe på Alina, men det er svært når hun hverken ønsker hans tilstedeværelse eller stoler på ham.

Noget går galt, og nu må Dax og Alina på en farefuld rejse gennem et rige som kun ønsker at se Alina død.
(Goodreads)


Noget man ikke ser ofte i fantasy-verdenen er standalone bøger. Vi har duologier, trilogier og længere serier, men en enkelt bog, hvor vi får hele historien og sat knuder på alle løse ender er ikke noget vi får særlig tit. Og det er ærgerligt, fordi det kan være noget så rart at kunne starte en bog og færdiggøre den uden at skulle bruge x antal ventetid på at få den næste i serien, som måske kan strække sig flere år.
Nej, det er faktisk rart at kunne starte og færdiggøre en historie med en enkelt bog og stadig føle at man har været på en fantastisk rejse.

Og det leverer Louise Haiberg med Låsen & vogteren.

Jeg var solgt efter at have læst synopsen på denne bog og da jeg fik mulighed for at anmelde bogen slog jeg til med det samme.

Det var først over halvvejs at det gik op for mig at dette var en standalone fantasy bog, og jeg blev først overrasket og derefter spændt fordi jeg ikke har læst mange gennem tiden og nu skulle alle problemer løses på de sider der var tilbage.


Alina og Dax var et perfekt uperfekt makkerpar og jeg var med det samme opstemt på, om jeg skulle læse om mit yndlings trope, enemies-to-lovers. Jeg holder spændingen hen og afslører ikke om jeg havde ret eller ej. Det må du selv læse dig frem til.

Alina er lidt en antiheltinde; hun besidder mægtige kræfter, men har valgt at bosætte sig i menneskenes verden og leve et så normalt liv som muligt. Men selvfølgelig kommer det ikke til at ske og hun må og vokse med den opgave, der har fulgt hendes familie i generationer. Vi ser en udvikling i hendes karakter og hvordan hun vokser med ansvaret, som hviler på hendes skuldre.

Dax er lidt mere ovre i den klassiske “surmulende-jeg-er-træt-af-det-hele” mandlige hovedrolle, og vi elsker det! Don’t try and deny it. Hans familie har passet på Alinas familie og de er vokset op sammen så da det hele pludseligt ramler sammen må Dax virkelig tage rollen som vogter til sig (og mere til).


Det var en god og fængende historie med masser af action og kampscener, drama, bedrageri og pulsen kommer op flere steder i bogen.

Sproget var nemt at læse og derfor var det en bog man hurtig kom igennem (hvilket både er godt og skidt).

Der var ikke så meget world-building til stede ud over hvad man lige havde brug for at vide, hvilket giver god mening i en enkelt bog, men jeg var nysgerrig på hvordan monsternes verden ellers hang sammen og så ud.

Jeg kunne sagtens have set dette som en duologi eller trilogi, men det var bare så forfriskende med en standalone fantasy at jeg på ingen måde kan klandre forfatteren. Selvom jeg nu godt ville læse mere om Alina og Dax.

Jeg kan varmt anbefale denne bog til fantasy elskere, især hvis du ikke lige har mod på at gå i gang med en længere serie så er Låsen & vogteren perfekt til dig.


Endnu en gang tak til Louise Haiberg for at sende mig bogen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s