Review

Boganmeldelse – Ursiderne

Titel: Ursiderne

Serie: Spektrum #3

Forfatter: Nanna Foss

Forlag: Gyldendal

Bedømmelse:

Rating: 5 out of 5.

Jeg modtog denne bog som et anmeldereksemplar fra forlaget. Dette har dog ikke påvirket min bedømmelse af bogen og mine tanker og meninger i denne anmeldelse er 100 % mine egne.


Nasrin er vant til at være alene, især efter morens død.

Da en gruppe teenagere dukker op og fortæller hende, at de kan rejse i tiden, afviser hun dem først. Men én af dem er ham, som reddede hendes liv for syv år siden. Bortset fra at han er blind. Så det kan ikke være ham. Eller hvad?

Det går op for Nasrin, at de svar, hun søger, måske findes i den fortid, hun vil gøre alt for at glemme.
(Goodreads)


Og jeg som troede at det ikke kunne blive vildere end Geminiderne.

Jeg tog grueligt fejl.

Så grueligt fejl!

For her i trejde bog i Spektrum serien bliver vi introduceret til en hel ny karakter – Nasrin.

Nasrin har ingen forhold til vores andre tidsrejsende karakterer, pånær at hun mener Alban i sin nuværende alder reddede hende som barn. Men selvom Nasrin er en outsider bliver hun hurtigt MEGET relevant for historien og en del af gruppen.

Og så går det ellers ikke stille for sig.

Nasrin har temperament, hun har en masse bagage med sig fra en hård opvækst efter hendes mor døde og hendes evne er ikke helt nem at få styr på.

Ursiderne går dybere end før og hamrer virkelig ned på ens følelser og tæsker dem godt og grundigt.


Det er igen en bog som er svær at lægge fra sig og Nasrin er virkelig noget for sig. Hun er en kæmpe fighter og selvstændig pige, som ikke tager shit fra andre, men dybere inde er hun skrøbelig og på en måde stadig et lille barn, der savner sin mor noget så forfærdeligt.

Ursiderne kommer med det ene mindfuck efter det andet og det er ved at blive svært at holde styr på alle de ting, der stadig skal opklares og der bliver ved med at komme nye spørgsmål.

Og efter at få at vide at der kommer 9 bøger i alt i denne serie så er jeg efterladt med en åben mund og polypper på skue. For så er der pludseligt lang vej igen og de er kun 7 tidsrejsende lige nu, så hvem er hovedpersonerne i de 2 sidste?! Se, flere spørgsmål til samlingen.

Nanna Foss er mester i hjernevridning og pulsøgende cliffhangers. Det må jeg give hende. Hun forstår virkelig at skrive bøger som ikke kan lægges ned når man først er gået i gang og jeg glæder mig mere end noget andet til Lyriderne, Spektrum #5 kommer på banen. Albans bog bliver for vild, det ved jeg bare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s