Review

Boganmeldelse – Nordsjællands Ukrudt

Titel: Nordsjællands Ukrudt

Forfatter: Laura Helena Pimentel Da Silva

Forlag: Brændpunkt

Bedømmelse:

Rating: 4.5 out of 5.

Denne bog er sendt som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Dette har ikke haft indflydelse på min bedømmelse om bogen og mine tanker og meninger er 100% mine egne.


”Drømme er ikke tilladt, hvor ukrudt gror og janteloven hersker. I Frederiksværk skal man fandeme ikke tro, at man er noget. Især ikke, at man er bedre end andre.”

Tre unge mennesker møder hinanden på et afvænningsprogram i Nordsjælland. De repræsenterer vidt forskellige samfundslag, men deres historier fletter sig ufrivilligt sammen og ændrer livet.

Mads er en ung hårdkogt fyr, der har en fod i de forkerte kredse. Han har udskifet sin forræderiske biologiske bror, Dennis, med fuldbyrdede Bandidos MC-medlemmer, som han nu kalder for sine brødre. Et skuddrama mellem ham og Dennis’ bande, Loyal to Familia, sender skæbnen i en ny retning.

Olivia er lige så farlig som hun er smuk. Hun har hang til MDMA og technofester, og snart kan det ikke blive vildt nok for hende. Hun er født på den rigtige side af hegnet, men er draget mod den tvivlsomme og frigjorte Mads.

Luna er en pige, der er vokset op med livet imod sig, og hun løser sine problemer med euforiserende stoffer, men en aften viser konsekvenserne sig for hende.
(Goodreads)


Hold nu op.
Sikke en barsk og heftig bog, som endda er på under 200 sider!
Jeg ville sagtens kunne have læst mere om Mads, Olivia og deres vidt forskellige liv for det var utroligt spændende og gribende og følte faktisk at bogen var til den korte side når der nu skete så meget. Det var lidt ærgerligt.


Bogen starter med at følge Mads, som jeg egentlig gik ud fra var den primære hovedperson, men pludseligt, da vi var kommet godt i gang med ham skifter synsvinklen til Olivia. Og så skifter den igen og til sidst igen. Vidt forskellige synsvinkler og samfundsklasser, men alle med overlappende skæbner. Det var kun positivt at vi kunne komme ind i hovederne på de forskellige personer, men havde ønsket der lige havde været en 30-40 sider mere til dem hver.

Laura formår at skrive fængende og flydende og meget virkelighedstro. Jeg kunne fornemme Frederiksværk foran mig selvom jeg aldrig selv har været der.

Bogens størrelse betød dog også, at handlingen skred hurtigt frem og det var med et bankende hjerte og let åben mund, at jeg læste slutningen også selvom jeg lidt havde forventet, hvad der ville ske. Men det var stadig en overraskelse.


Nordsjællands Ukrudt er en hård skildring af unges liv, deres beslutninger og medfølgende konsekvenser på både godt og ondt, mest ondt og det faktum, at bogen er inspireret af virkelige hændelser gør hele historien det mere hårdere at tænke på. At nogle mennesker kan komme så langt ud og ikke længere kan tænke rationelt, men bare lever i nuet og egentlig ikke tænker på andet.


Tusind tak til forfatter Laura Helena Pimentel da Silva for at sende mig et eksemplar af hendes bog.
Jeg kan varmt anbefale hendes debut, Kommunebarn, en selvbiografi, der skildrer hendes uvirkeligt hårde opvækst da hun kom til Danmark som barn.

One thought on “Boganmeldelse – Nordsjællands Ukrudt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s