Review

Boganmeldelse – Alias Anneke

Titel: Alias Anneke

Forfatter: Louise Roholte

Forlag: Brændpunkt

Bedømmelse:

Rating: 4 out of 5.

Denne bog er sendt som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Dette har ikke haft indflydelse på min bedømmelse om bogen og mine tanker og meninger er 100% mine egne.


Anneke er sidst i 30’erne, single, forfatter, frivilligt barnløs og modvillig katteejer, og det passer hende ganske udmærket, at den ene dag tager den anden uden de store udsving.

Det er straks sværere for hendes omgivelser at acceptere den måde, hun har indrettet sig på, og hun skal konstant forklare og forsvare sine valg.

Et pludseligt dødsfald og et gidsellignende ophold på en ø får hende til at indse, at de muligvis har ret. Måske mangler hun noget? Spørgsmålet er bare, om kærligheden kommet i et format, som passer til en som hende?
(Goodreads)


Ud fra denne synopsis, så er Alias Anneke lige en bog for mig.

Og det var den bestemt også.

Den er sjov, tåkrummende på en god måde uden at være for overdrevet og formår også at være hjertevarmende, men ikke så det overdøver alt det andet.

Jeg må så også sige at allerede i første kapitel var jeg ved at syde over Marie, Annekes søster og hendes egocentrerede blogger væremåde. Og det bliver blot værre som bogen skrider frem. Det er så godt skrevet, at jeg på flere tidspunkter havde lyst til at stikke hånden gennem bogen og ruske hende så godt og grundig at selv alle hendes følgere følte det. Annekes mor var heller ikke just min favorit person, og jeg følte med Anneke på alle tænkelige måder.


Jeg kunne på flere punkter se mig selv i Anneke. Hendes stille væremåde, kærligheden til at skrive og at leve livet uden det store fandango. Desværre kan jeg også nikke genkendende til at jeg, ligesom Anneke, ikke altid lige er den bedste til at sige fra overfor andre.

Vi følger Anneke blive kastet ud på dybt vand når hun skal forsøge sig med dating livet igen og kan nærmest kun sige, ‘been there girlfriend‘.

Louise Roholte formår at skrive en let-læselig og humoristisk skildring af en hverdagskvindes liv som læseren (i hvert fald mig selv) nemt kan relatere til.

Jeg kunne sagtens have læst en 100 sider mere om Anneke og hendes liv, for de 258 sider kom jeg hurtigt igennem og sad med en følelse af at jeg bare ville have mere.

Fordi sådan kan den da ikke bare ende?!

Alias Anneke er bestemt en bog jeg vil anbefale, hvis du har brug for et godt grin og en bog der ikke tager lang tid at grine dig igennem.


Endnu en gang tak til forfatter, Louise Roholte, for at sende mig et eksemplar af bogen.

One thought on “Boganmeldelse – Alias Anneke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s