Review

Boganmeldelse – Mødet – After 1

Titel: Mødet

Serie: After #1

Forfatter: Anna Todd

Forlag: People’s Press

Bedømmelse:

Rating: 4 out of 5.

Jeg modtog dette eksemplar fra forlaget med henblik på at læse og anmelde bogen. Dette har dog ikke haft betydning for min mening om bogen og mine ord og holdninger er 100 % mine egne. Tak til People’s Press for at sende mig bogen.

Tessa er en pæn pige. Hun har en dejlig, loyal kæreste derhjemme og er dygtig og ambitiøs i skolen. Men så møder hun Hardin.

En mørkhåret dreng med britisk accent og tatoveringer. Hardin er helt anderledes end de fyre, Tessa er vant til at hænge ud med. Han er flabet og upålidelig. En type Tessa normalt hader, lige indtil de to ender alene på Hardins værelse. Der er noget ved Hardin og hans mystiske fortid, som Tessa tiltrækkes af. Hun er sikker på, at han slet ikke er så hård i flinten, som han giver sig ud for at være. Men Tessa har allerede den perfekte kæreste derhjemme, så hvorfor er hun over- hovedet interesseret i Hardin? Han har kun fordomme tilovers for pæne piger som hende. Måske fordi det føles som forelskelse.


Fra Harry til Hardin. Jeg har faktisk fulgt After serien meget længe før jeg fik taget mig sammen til at læse den. Jeg har været bruger på Wattpad da Anna Todd startede med den originale One Direction fanfiction serie derinde, men har aldrig fået læst den. Nok mest fordi jeg ikke var/er en 1D fan, så at læse en fanfiction om dem stod ikke lige højest på min læseliste.

Men det har ændret sig nu – måske ikke lige det med 1D, men at få læst historien, hvor Harry, Zayn, Liam, Louis og Niall er skiftet ud med Hardin, Zed, Landon, Nate og… vent mangler der en? Har jeg glemt en L’er? Kommer han senere i serien?

Men nok pludren, let’s get down to business.

Plot

After serien er en flok basser af nogle bøger. +500 sider og man tænker har sådan en historie brug for så mange sider. Svaret er.. mjah, måske ikke. Nok er historien interessant med det klassiske scenarie, hvor den gode pige møder og falder for den “slemme” fyr. Okay, bad boy. Det lyder lidt bedre på engelsk. Men der er så meget frem og tilbage mellem de to at der nok sagtens kunne have været skåret en 70-90 sider væk og man vil stadig sidde tilbage med samme følelse af at forholdet mellem Tessa og Hardin nok er det mest usundeste der længe er blevet læst om siden Twilight, og her er begge personer endda levende!

Der bliver nemlig meget af det samme med skænderier i alverdens afskygninger og det kører bare i samme rille som en broken record.

Det skal dog ikke tage fra at jeg synes at bogen er spændende og medrivende. For jeg læste den ret så hurtigt på 5 dage, en af dagene åd jeg nok 200 sider i et go. Så jov, den er spændende, medrivende og du investerer dig i Tessa og Hardins tumulte forhold.

Jeg så filmen (både 1 og 2) før jeg læste bogen, men vidste på forhånd at der var ændret meget i filmatiseringen, og det er der virkelig, men faktisk på en god måde. Bogen er den ufiltrede version, hvor filmen er meget mild i forhold til handlingen, især slutningen af bogen, hvor Tessa finder ud af, hvordan det hele hænger sammen. I filmen er det “ikke så slemt” men i bogen tænkte jeg bare ‘det kan hun aldrig tilgive ham for!

Sproget er nemt og det flyder i et godt tempo, hvilket er en god årsag til at man kommer hurtigt igennem de mange sider.

En ting jeg kunne lide ved Mødet var hvordan Tessa og Hardin blev sat op imod karaktere fra klassiske bøger som Stolthed og Fordom og Stormfulde Højder (har ikke selv læst dem, så kan ikke sige om det er korrekt eller ej). De bliver sammenlignet med de store episke kærlighedshistorier fordi de måske gerne vil ses som den moderne version af disse.

Karakterer

Til tider glemte jeg, at Tessa kun var 19 år gammel. Hen mod midt-slutningen af bogen gik hun nærmest aldrig i skole. Hun passede sit studiejob, som var 2 gange om ugen, men så var det som om hendes uddannelse gik lidt i stå.

Som nævnt før, hun er den klassiske “good girl”, der passer sin skole, får gode karakterer og har en sød og pæn kæreste.
Hendes liv er faktisk lidt kedeligt, men hvad jeg synes stikker mest ud er Noah, hendes kæreste (før Hardin) og hendes mor som nærmest er lidt for pæne og stive i pudset. De, mest moren, dominerer Tessas liv og dikterer hvad hun må og ikke må, selvom hun ikke bor hjemme og er lovligt en voksen. Så er det klart at Tessa vil bryde ud af sin mors greb og lige i armene på Hardin. Det punkt kan jeg godt forstå og jeg havde nok gjort noget af det samme, hvis min mor havde været så forfærdelig. For ja, Tessas mor er ret forfærdelig.

Hardin.. åh Hardin. Så snart jeg tænker hans navn popper Hero Fiennes Tiffin op i mit hoved.
Men Hardin… er han virkelig alt det besvær værd? Han er den mystiske bad boy som ikke lukker nogen ind i sit liv og ser det hele som en træls børneleg man er nødt til at gå igennem for at komme videre i livet. Lige indtil Tessa. Men selv efter at have mødt Tessa ændrer Hardin ikke adfærd, ikke nok til at stoppe det han har gang i med sine venner som han ved vil såre Tessa dybt.
Han er yderst problematisk og jov, læseren kommer mere under huden på ham i takt med at Tessa får skrællet lagene væk som var han et løg. Hun græder i hvert fald nok tårer til at man skulle tro det.

Historien er klichéfyldt, men det vidste vi jo godt fra starten.

Der er en del at skulle have sagt om denne bog, men jeg skal nok afholde mig fra at lave anmeldelsen så lang som bogen selv…

Mødet havde sine op og nedture, men alt i alt var det en fængende og medrivende fortælling om den første store kærlighed.

Jeg er sågar allerede i fuldt gang med Tvivlen (bog 2 i serien) fordi nu er jeg jo nødt til at se hvor meget den ændrer sig fra filmen).


Endnu en gang tak til forlaget People’s Press for at sende denne bog til mig.

Hvis du har læst After serien (eller bare den første bog), så smid lige en kommentar nedenfor og fortæl mig hvad du syntes?

One thought on “Boganmeldelse – Mødet – After 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s