Review

Boganmeldelse – Livets Blod

Titel: Livets Blod

Serie: Ravnenes Hvisken

Forfatter: Malene Sølvsten

Bedømmelse:

Jeg modtog denne bog til udgivelseseventet på vegne af GyldendalUng som anmeldereksemplar. Dette har dog ikke ændret mit syn på bogen og mine meninger og holdninger om bogen er 100% mine egne.


Elias er både en forræder og en forfører, og først og fremmest gør han aldrig noget uden at få betaling. Men det er ikke tilfældigheder, der har gjort ham til den kyniker, han er. Elias begik engang en skæbnesvanger fejl, som lagde hans liv i ruiner og kastede ham ud i en århundredelang kamp for at få det tilbage, som han har mistet. Elias giver aldrig op, og intet får lov at stå i vejen for hans projekt. Indtil han møder en, hvis kræfter kan styre tiden. Men selv ikke Elias kan leve to liv. Hvis han vil ændre sin fortid, så vil det koste ham hans fremtid. Og Annes med.
(Goodreads)


Elias. Elias. Elias.
For dælen hvor har jeg savnet dig.
Du er stadig ligeså lumsk og flirtende som jeg husker dig og Livets blod bekræfter bare, hvorfor du er min yndlings karakter i Ravnens hvisken universet. For du er bare alt hvad jeg har brug for i en person, albeit fiktiv.

Jeg kunne også sagtens have levet med, hvis Malene Sølvsten havde valgt at skrive en reel bog med Elias (altså vi taler på tykkelse med de andre ravnebøger), men hvad vi fik var også ganske godt (fordi det er Elias), det var bare overstået alt for hurtigt (et par timer tog det mig at komme igennem).

Men nu til hvad jeg syntes om Livets blod.

Den havde mystik, charme, overraskelser og håb for Elias’ fremtid. For man får nemlig et par glimt ind i hvad der sker efter Ravnes hvisken 3, men jeg vil selvfølgelig ikke spoile noget her, for hvis du slet ikke har læst serien så ville du være snot forvirret. Så har du ikke læst serien endnu så kom bare igang for det er virkelig en af de bedste danske fantasy serier der findes.

Man kan virkelig se, at Malene brænder for den verden hun har kreeret for hun har virkelig fået lavet research til den helt store guldmedalje. Alt er tænkt igennem og det giver læseren en form for tryghed, at vide at det man læser ikke er helt hen i vejret, men detaljer som hvordan man bevarede legemsdele i 1700-tallet… ja det er den slags vi er ude i. Det har hun bare styr på.

Elias som karakter er kompleks. Vi kender ham ret godt fra de første tre Ravnebøger, men her kommer vi virkelig ind under huden på ham og kommer til at forstå, hvorfor han er som han er i “nutiden”. Derfor besluttede jeg mig også for at genlæse den første Ravnens hvisken og hele hans karakter og væremåde gav meget mere mening efter jeg havde læst Livets Blod.

Elias er til tider en person som man elsker at hade (eller være stærkt irriteret på) bare en smule på grund af nogle af de ting han gør mod dem omkring sig. Men, i hvert fald for mit tilfælde, så vil han være mest elsket.


Alt i alt så er Livets blod et must-read for alle, som har læst Ravnenes hvisken bøgerne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s