Review

Boganmeldelse – Jorden Under Os #1

img_1515

Titel: Jorden Under Os 1 – De Sidste Zoner

Forfatter: Line Kyed Knudsen

Bedømmelse:
5stars

Denne bog blev sendt til mig fra forlaget Gyldendal. Dette påvirker dog ikke min anmeldelse og mine ord og tanker er 100% mine egne. Bogen er ude nu så det er bare med at komme i sving.


Bogen foregår i en uhyggelig fremtid om cirka 100 år. Der er ikke mange mennesker tilbage på jorden. Folk bor i beskyttede zoner og vover sig aldrig uden for murene. Der er ikke kontakt mellem de enkelte zoner, men alle zoner bidrager på forskellig vis til den zone, hvor Newport, præsidentens by, ligger. Her lever magthaverne i luksus, mens folk i zonerne lever i relativ elendighed og uvidenhed om, hvordan det hele egentlig hænger sammen.

I historien følger vi på skift to personer, dels pigen Vega fra zonen ’Grape Valley’, hvor folk slider for at producere landbrugsvarer, vin m.m. til Newport; dels Titan Star, præsidentens søn, der lever et ensomt liv i en stor luksuslejlighed, opvartet af en personlig tjenerinde. 

De to unge mennesker mødes ad dramatiske omveje, og deres skæbner flettes sammen i kampen mod Titans onde far og hans skumle og egoistiske planer.
(Goodreads)


Er du vimmer man! Hold nu fast en historie. Det er ikke tit, at man sidder og nærmest klemmer bogen af bare ren spænding, men Jorden Under Os gjorde lige det. Bogen var hurtigt læst fordi jeg bare skulle vide hvad der skete på næste side. Spændingen steg og steg og nogle gange var den lige ved at rende væk med en. Hvis det er sådan det føles at læse en Stephen King bog så burde jeg have startet på dem for længst.

Line formår at skabe en dyster og gruende fortælling om fremtiden som får dig til at gispe efter vejret, men du kan ikke stoppe med at læse. Du skal bare vide hvad der sker.

Vega er vores første hovedperson og hun kæmper for at holde styr på sit liv som langsomt ramler sammen omkring hende. Hun er hårdfør og prøver at leve op til hendes fremtid som “mama”/leder i zonen Grape Valley. Men det er før hun finder ud af hvad der egentligt foregår udenfor zonernes trygge mure.

Vores anden hovedperson, Titan Star, er præsidentens søn, men selvom han er omgivet af mennesker som følger hans liv med en lup, så lever han nok så ensomt i luksus.

De tror, jeg er lykkelig. De tror, at jeg har alt. Men jeg har ingenting.

Langsomt får han øjnene op for hvad der foregår udenfor kameraets rækkevidde og hvor slemt det står til i landet, imens han opdager ting om hans fortid han havde fortrængt.

Vores to hovedpersoner bevæger sig langsomt mod hinanden og man sidder bare og venter spændt på at de endelig mødes, men det er langt fra under trygge omstændigheder.

Tempoet igennem hele bogen er oppe i den gode ende af skalaen, hvor det er med at holde tungen lige i munden og spænde sikkerhedsselen. Lige fra den første hændelse sidder man bare og venter på den næste og du bliver bestemt ikke skuffet.

En ting jeg også godt kunne lide var, at romantik stort set ikke var til stede. Det er altid et frisk pust fordi man nærmest forventer at det er der, men at bogen fokuserede på alt andet end det. Den fokuserer på overlevelse og kampen om at finde frem til sandheden på mere end man lige forventede.

Jorden Under Os 1 – De Sidste Zoner er en fantastisk start på en serie af to bøger og jeg venter spændt på fortsættelsen for at se hvordan det hele ender. Det skal nok blive vildt!

Denne bog var den perfekte en af slagsen til at læse lige op til Halloween. Uhygge, mørke, løgn og bedrag. Denne bog er perfekt til en mørk aften alene. Hvis du tør.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s