Review

Boganmeldelse – Den magiske sten

Titel: Den magiske sten

Serie: Forbandelsen over Laitana #1

Forfatter: Sissel Moody

Forlag: Forlaget Klippe

Bedømmelse:
3 stars

Denne bog blev sendt til mig af forlaget som anmeldereksemplar. Min bedømmelse af bogen er 100% min egen og min holdning er ikke påvirket af dette.


Tror du på magi? 
Tror du på, at der er et andet sted, du er bestemt til at være en del af? 
Tror du, at det kun hører til i dine drømme og tanker? 

Hvad nu hvis den verden findes? 
Hvad nu hvis magien blot venter på dig? 
Hvad nu hvis du bare skal tro på det? 

Jeg, Linea, tror på, at magien findes. 

Underlige drømme. Feen foran mit vindue. Det lysende brev. Det var bare de første virkelige tegn. Da Lurany dukkede op på mit værelse og fortalte om Laitana og forbandelsen, der lå over landet, vidste jeg det. Det var meningen, at jeg skulle følge med ham. Jeg hørte til et andet sted, og stedet var magisk. 
(Goodreads)


Lige fra start af troede jeg, at jeg var i gang med at læse en bog om mit eget liv. Linea har to ældre brødre, som er meget populære og ser godt ud.

Deres mørke hår var altid sat med voks, så det så lidt pjusket ud. (…) Nogle gange overvejede jeg faktisk, om de overhovedet var mine biologiske brødre, når de så godt ud, og jeg ikke gjorde. De gik altid til fester og havde masser af venner. De var populære, og de nød det.

Story of my life.
Sådan havde jeg det ofte da jeg var yngre (heldigvis ikke mere…sådan da), men usikkerheden, som hviler i Linea i starten af bogen var noget jeg kunne genkende tydeligt i mig selv.


Jeg må sige at jeg havde nogle problemer med denne bog. Historien i sig selv er kanon god og lige noget for mig – en almindelig pige fra vores verden bliver hentet til en fantasy verden for at hjælpe med at redde dem fra ondskaben. Rimelig ligetil og kanon fedt koncept (Jeg har netop også lige læst A Curse so Dark and Lonely, med samme koncept).

Dog blev dette ellers fede koncept vægtet ned af nogle gennemgående problemer, som jeg havde svært ved at se forbi.

De magiske væsner; drager, enhjørninge, feer. Fable dyr som åbenbart kun var til for at servicere menneskene. Det lød ikke til at disse bare fandtes frit i naturen, men nærmest var en form for slaver (hårdt udtryk at bruge, men sådan havde jeg det lidt).

Alle har hver deres funktion. Dragerne rides der på, enhjørningerne spændes for kareterne og feerne udbringer posten.

Det kan godt være, at det bare er mig, men det brød jeg mig på en måde ikke om at læse. Jeg håber dog, at nogle af dem også er frie og render rundt i naturen uden absolut at have en funktion for menneskene.


Sproget generelt var meget simpelt og let-læseligt, men også meget beskrivende, som i stort set kun “tell it” og ikke “show it”. Jeg kunne læse mig frem til at Sissel Moody startede med at skrive bogen som 14 årig, og på en måde kommer det også til udtryk i bogen. Beskrivelses-metoden og de lidt for mærkelige navne, Lurany, Nuga (mjaaah især Nuga kunne godt have haft et bedre navn, så man ikke konstant tænkte på nougat..) var det jeg havde det sværest med.
Bogen lider desværre nogle gange af at være lidt for simpelt.

Karaktererne i sig selv var ganske interessante, og de twists og overraskelser, som kom i løbet af bogen var også gode og godt fortalt.

Personligt var jeg vild med Lineas udvikling gennem bogen. Hun går fra at være nærmest usynlig og intetsigende til at hvile i sig selv og være villig til at ofre sig for at redde Laitana, en verden hun knap nok kender. En rigtig opblomstring, den grimme ælling til svanen… du forstår hvad jeg mener.

Det er en udvikling man som en usikker ung pige (eller dreng) kan stile efter at opnå bare en bid af (måske ikke lige selv-ofringen, ro på, men det at blive selvsikker og mærke at man bliver værdsat af andre, som også hjælper til at man hviler mere i sig selv).  Der har Moody fat i noget af det rigtige.


Den magiske sten er en klassisk hjem-ude-hjem fortælling, og da det er første bog i en trilogi så er der meget der skal nå at ske endnu.

Jeg krydser fingre for, at to’eren rammer mere plet i mit fantasy hjerte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s