Review

Anmeldelse – Ravnenes Hvisken 3

Titel: Ravnenes hvisken #3

Forfatter: Malene Sølvsten

Bedømmelse:
5stars

#FINALERAVN er landet!

Jeg var så heldig at få tilsendt et anmeldereksemplar af Gyldendal, så tak til dem for denne smukke bog. Derudover skal det siges, at min anmeldelse er 100% min egen og er ikke påvirket af dette.

Jeg skal prøve ikke at nævne alt for mange spoilers, men da det er bog 3 i en trilogi er dette utroligt svært, så hvis du endnu ikke har læst serien vil jeg fraråde dig fra at læse denne anmeldelse da der kan fremgå spoilers fra de to første bøger.

Ragnarok er på vej, og med hele Norden nedsunket i evig vinter må Anne og hendes venner kæmpe for at finde en måde at redde verden fra undergang. Men ikke alle er, hvad de giver sig ud for. Nogen tæt på Anne har forrådt hende, og hun ved stadig ikke hvem. Andre begynder at indse, at Ragnarok måske ikke er det værste, der kan ske – for dem. Hvem er ven, og hvem er fjende? Til sidst må Anne drage til det sted, hun har svoret aldrig at vende tilbage til, og bede om hjælp hos ham, hun svigtede – og ham, hun forrådte. Men vil de stadig hjælpe? Uret tikker mod enden, og Anne vil gøre alt for at afværge Ragnarok. Også selv om det kræver store ofre.
(Goodreads)

Hold nu KAJE en slutning vi fik os!
Jeg sidder stadig og klapper i mine små fantasy-elskende hænder selvom det er et par dage siden at jeg blev færdig med bogen. Den var bare så god!

Jeg anede ikke om det vil gå den ene eller den anden vej, om Anne endte med at stoppe Ragnarok eller ej og siderne blev vendt med en iver for at finde ud af hvad ville ske.

Jeg må sige at bøgernes taglines har formået at fange mig som ingen andre bøger har gjort og #Finaleravns tagline er ingen undtagelse:

Den hun elsker højest. Den hun savner mest. Den som aldrig har svigtet.
Kun én af dem vil overleve mødet med Ragnarok.

Ud fra bogens tagline så ved vi, at ikke alle som Anne holdte kær ville overleve. Der skal selvfølgelig ikke spoiles på nogen måde hvem der overlevede og hvem der ikke gjorde, men jeg må sige at slutningen på bogen var retfærdig og jeg er glad for at den endte som den gjorde. Selvom det gjorde ondt.

Jeg vil også sige at jeg opfangede en begivenhed før det blev sagt senere i bogen (håhå) og det er fedt at kunne samle op på små hints hist og her og bare læse hvordan karaktererne ikke helt ved hvad der foregår mens man selv bare sidder og “råber” svaret til dem.

Et par nye karakterer blev præsenteret i løbet af bogen og det er altid herligt med endnu flere personer at holde af, men samtidig ærger det mig også lidt at vi så ikke har fået mere tid sammen med disse herlige karakterer.

Malene Sølvsten har formået at kreere et så fantastisk univers som man slet ikke har lyst til at slippe igen og der er helt sikkert en masse muligheder for at dykke ned i det igen med andre hovedpersoner.

Jeg selv er umådelig nysgerrig omkring dengang Arthur, Ben og Elias først begyndte at “hænge ud”. Hører du, Malene – det vil jeg gerne vide mere om! 😉

Anne begiver sig ud på farefulde rejser til verdner vi endnu ikke har besøgt i de tidligere bøger, men som vi på en måde godt vidste at hun ville ende med at besøge, og de skuffede bestemt ikke. De blev beskrevet på en velskreven og flydende måde at jeg sagtens kunne forestille mig omgivelserne inde i mit hoved imens jeg læste.

Vi fik også endelig mødt Loke og det var svært ikke at forestille sig Tom Hiddleston, men Malene fik skabt sit helt eget billede af hvordan Loke så ud og hans egen unikke væremåde.
Derudover fik hun tværet det sort/hvide gode/onde billede godt og grundigt ud, og det var derfor ikke helt til at finde ud af hvad der egentlig var bedst for alle – at Ragnarok skete eller blev afværget.

Alt i alt en forrygende afslutning på en magisk og kort sagt fantastisk trilogi som, efter min mening, sluttede alt alt for hurtigt.

Til slut skal det siges at TV-rettighederne til serien er blevet købt og at vi kan forvente en TV-serie om forhåbentligt ikke alt for mange år og personligt glæder jeg mig ufatteligt meget til at se min yndlings danske fantasy-serie blive vækket til live.

4 thoughts on “Anmeldelse – Ravnenes Hvisken 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s