Blog

Foredrag med Malene Sølvsten

img_1808

Torsdag 6/9-2018 – Skanderborg Kulturhus

Jeg havde den udsøgt fornøjelse (sammen med en masse andre) at være i selskab med en af Danmarks bedste fantasyforfattere – Malene Sølvsten.
Skanderborg Biblioteks brugergruppe er at takke for at få stablet dette arrangement på benene.

Forfatter til ungdomsmesterværket ‘Ravnenes hvisken’, hvis tredje og sidste bog melder sin ankomst den 15/9. Malene formår at mixe Nordjyllands smukke og barske natur med sagn, myter og karakterer fra den nordiske mytologi som vi alle har stiftet bekendskab med på den ene eller anden måde. Odin, Freja og sågar Loke har deres helt egen rolle at spille i den fantastiske fortælling om den 17 årige Anne, hvis skæbne det er at standse Ragnarok.

img_1812.jpg

Jeg slugte selv de to første bøger råt og i juni ankom en glædelig overraskelse fra forlaget Gyldendal, pakket ind i en lækker sort æske – den lille, men betydelige ‘Verden Styrter’ også kendt som #betteravn. Her udforskes nogle af karaktererne vi har mødt i begge bøger og agerer som en lille lækkerbisken inden den store finale.
Under foredraget fortalte Malene at det var meningen at bog 3 skulle udkomme i juni, men da dette ikke kunne lade sig gøre så blev udgivelsen rykket til september, men som et lille plaster på såret, fik vi #betteravn. Malene havde skrevet på den i al hemmelighed da hun egentlig skulle bruge tiden på at færdiggøre bog 3, men jeg tror ikke nogle af os klager over det.

I den time hun havde til at snakke, kom Malene ind på sin egen farverige baggrund, forskellige ting, der fungerede som inspiration til trilogien, og hvordan det egentlig gik til at hun fik udgivet den første bog i Ravnenes hvisken.

Malene gav os også en vældig appetiser da hun læste et uddrag op fra det første kapitel i bog 3. Og i bedste Malene stil valgte hun at ende på en vanvittig gribende sætning, der bare gjorde mig endnu mere sulten for at læse bogen.

Der var også tid til en lille Q&A med publikum og Malene tog sig god tid til at besvare spørgsmålene fra både hendes unge og ældre læsere, der alle var ivrige for at vide hvem hendes egen yndlings karakterer var (Elias) og om hun nogensinde vil vende tilbage til Ravnsted og Hrafenheim (hvilket hun godt kunne finde på, men så blev det ikke med Anne som hovedperson).

Til slut fik vi muligheden for at få signeret vores eksemplarer og, hvis man ville, forudbestille og få signeret bog 3, som stod der på bordet i al sin pragt. Jeg havde mest af alt lyst til at snuppe et eksemplar og stikke af, men de var godt bevogtet af bibliotekets ansatte samt en ansat fra Bog og Idé, hvor man kan få bog 3 når den udkommer den 15/9.
Jeg kunne godt have nøjes med bare at holde bogen i mine egne hænder, men jeg ville ikke presse mit held. Nu har jeg jo et signeret eksemplar, som står og venter på mig nede i boghandlen.

Jeg vil til slut sige tak til Malene Sølvsten for at komme og især tak til Skanderborg biblioteks brugergruppe for at overhovedet at få ideen om at Malene skulle komme på besøg. Sådanne nogle events skal vi have nogle flere af.

Signe x TheBookChatter

P.s. Malene kunne endda genkende mig fra Instagram og det gjorde bare hele min aften så meget bedre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s