Blog

Forfatterevent – Spellslinger

Mandag d. 19/3

Forlaget Gyldendal var så venlige at invitere mig til et forfatter event i Arnold Busck, Aarhus, med den canadiske forfatter Sebastien De Castell, som har skrevet YA fantasy bogen, Spellslinger.

29250859_10156195969121505_807962498_o

Spellslinger er den første bog i en serie af 6 bøger (fandt jeg ud af til eventet) og jeg vil ikke gå så meget i detaljerne med bogen her, så hvis du vil vide mere om bogen så kan du læse min anmeldelse her.

29243349_10156194058826505_1381766477_o

Det var mit første danske forfatterevent som jeg blev inviteret til og jeg var kun en lille smule nervøs da jeg forlod mit arbejde og tog en bus ind til Aarhus midtby. Jeg følte selv jeg var i god tid da jeg ankom en halv time inden start og jeg gik ligeså stille ind i Arnold Busck og så mig lidt omkring. Kælderen er ideel til små foredrag osv. og det var selvfølgelig også her vi skulle høre Sebastien snakke om sin bog. Jeg var ikke mere end lige kommet ind i butikken da min gode veninde og “fellow bookworm” Maja fra Bookish Addicted ankommer og så er det som om at nervøsiteten fordufter lidt. Nu var der i det mindste én anden jeg kendte.

Vi fik sat os til rette og imens minutterne gik begyndte stolene så småt at blive fyldt op af andre læselystne mennesker (mest piger).

Lidt i tre præsenterede en af repræsentanterne fra Gyldendal Sebastien og han startede ud med at fortælle om bogen. Ud af de ca. 15 fremmødte havde 3 (mig selv inkluderet) læst bogen, 3 var i gang med den og resten forblev stille. Så Sebastien gav en grundig introduktion af bogen og så gik Gyldendal i gang med at stille spørgsmål som de havde forberedt.

Sebastien havde tidligere på dagen holdt et oplæg på Dokk1, men han var klar på at gengive historier for os som ikke havde været der.

Her kommer lige en lille opsummering af noget af det han snakkede om:

Spellslinger startede som et sjovt projekt med en kammerat. Begge kunne lide fantasy og noir og syntes det ville være sjovt at forsøge sig med at skrive en bog.

Sebastien fortsatte bogen og da den skulle pitches til forlag brugte han en test scene, som faktisk er den første scene i bog 6! Det var lidt vildt at høre at et forlag, Hot Key Books, valgte bogen på baggrund af noget der sker i den sidste bog i serien.

29242514_10156194059216505_124585530_o

Ideen til egernkatten Reichus opstod fordi Sebastien ikke forstod hvorfor “familiars” altid var gode og venlige og adlød deres menneske. Derfor er Reichus det stik modsatte – han bider Kellan og han hjælper kun hvis han selv får noget ud af det – hvilket giver bogen en humoristisk vinkel da Reichus på ingen måde er den typiske “hjælper”.
Reichus startede egentlig ud som at være en vaskebjørn, men så i 2014, da bogen egentlig var færdig, kom der en lille film ved navnet Guardians of the Galaxy og ødelagde det hele *suk*
Så Sebastien og hele det globale team, måtte gå i tænkeboks og finde et nyt dyr, der kunne være Kellans “businesspartner”. Efter megen debat og flere omskrivninger fandt Sebastien frem til at han bare kreerede en ny art – egernkatten. Derefter brugte han et par dage på at skrive flere sider, hvor han forklarede hvad en egernkat var, hele dens anatomi samt oprindelse. Og resultatet var så Reichus – og det er vi mange, som er glade for. Fordi egernkatten er klart min favorit karakter i Spellslinger, med Ferius skarpt i hælene.

Hvis Sebastien skulle gætte på hvilket “power animal/familiar,” som vil komme til ham hvis han prøvede at tilkalde en, så ville han håbe at det var en egernkat.

Sebastien kaldte Spellslinger for en slags anti Harry Potter/Star Wars da mentorfiguren (her Ferius) ikke fortæller vores helt, (Kellan) at han skal tro på magien, som er det vigtigste for hans folk. Nej, hun fortæller ham det stik modsatte – ikke at tro på den. Jeg glæder mig især til bog 2, hvor vi ser meget mere til hvordan Ferius træner Kellan, både til at slås (hvilket hun gør ved at lære ham at danse) og til at kaste kort, som var et fedt element i bogen.

29242981_10156194059546505_577229761_o

Derudover snakkede Sebastien også om hans skriveproces som forfatter og da jeg selv skriver fiktion (vi krydser fingre for at jeg en dag bliver udgivet) så kunne jeg godt relatere til meget af det han sagde, så på den front fik jeg også noget ud af eventet.

28944662_10156194059696505_1785053775_o

Jeg syntes at eventet var alt for hurtigt overstået, men jeg var utrolig glad for at have deltaget. Sebastien var så rar en mand og han tog sig god tid med at signere bøger, selvom han blev bedt utallige gange om at skynde sig fordi han skulle nå et fly i Billund. Og endnu engang tak til Gyldendal for at invitere mig og give mig et anmeldereksemplar at få signeret.

Og ja, apropos det med signeringen. Mit navn er ikke det nemmeste at udtale, og selvom det kun består af 5 bogstaver har mange udlændinge problemer med det.. og Sebastien De Castell var ingen undtagelse, men han gjorde det godt igen med en tegning :o)

29243391_10156195968921505_1936583090_o

Bog 2 i serien vil på dansk hedde Sorteskygge og udgives til august!

Så tusind tak for et fedt event og tak til Sebastien, du har fået en ny fan og jeg håber at du nåede dit fly!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s