Review

Boganmeldelse – Hazel Wood

Hazel Wood

Titel: Hazel Wood

Original titel: The Hazel Wood

Forfatter: Melissa Albert

Forlag: CarlsenPuls

Bedømmelse:
4 stars

OBS: Denne bog blev sendt som et anmeldereksemplar af forlaget, dog er mine holdninger og meninger 100% mine egne og er ikke påvirket af nogle.

Jeg havde ventet spændt på at læse denne bog. Coveret, den mystiske eventyrshistorie, det hele lød så indbydende og fristende og så fik jeg den i hænderne, denne smukke smukke bog. Og den var virkelig god! Det må jeg give Melissa Albert – hun kan skrive. Historien havde et strejf af thriller vibes, hvilke gjorde det hele lidt mere uhyggeligt og mystisk og det passede så godt!

Syttenårige Alice og hendes mor Ella er forfulgt af uheld. Gennem hele Alices opvækst har de flyttet rundt i landet uden at kunne blive det samme sted for længe. En dag modtager de et brev om at Alices bedstemor, den kendte, men hemmelighedsfulde forfatter, Althea Proserpine er død. I 80’erne udgav hun en bog om mørke eventyr fra et sted kaldet Hinterland. Bogen blev et hit, men så var det som om at den forsvandt og det samme gjorde Althea, og hun indespærrede sig selv på sit gods, ‘Hazel Wood’. 

Da Ella pludselig bliver kidnappet ved Alice at Altheas hus er nøglen til at finde sin mor. Hun finder hjælp i en klassekammerat, Finch, som er stor fan af Altheas bog, og snart befinder de to teenagere sig på deres livs rejse, men de er ikke alene. For hvad hvis Alices mormor ikke opdigtede disse eventyr, hvad hvis hun skrev om et virkeligt sted?

Jeg synes at Hazel Wood var en yderst glimrende fortælling; den var fængende og med lige den rette mængde dunkelhed, der gjorde bogen ekstra spændende.

Alice ender med at finde mange flere svar på denne rejse end hun lige havde regnet med, og de fleste af de svar kom som en stor overraskelse for mig, da jeg slet ikke havde forudset dem. Og det er jo bare dobbelt op på bonus at man kan blive overrasket flere gange i en bog.
Nu er jeg heller ikke den som overanalyserer hver eneste sætning, hvis den nu kunne tænke sig at være relevant og have en hemmelig betydning. Jeg læser for at blive underholdt og det skal ikke være en større problematik og udregning at læse en bog. Derfor tænker jeg ikke så meget over tingene mens jeg læser, hvilket gør at jeg nok ikke ser mange plottwists komme som andre måske havde opdaget tidligere i bogen.

Nå men tilbage til historien.

Visse steder i bogen, især hen mod slutningen, gjorde mig ret forvirret og jeg anede ikke hvad der var op eller ned. Det var måske en fejl af mig at læse bogen sent om aftenen, hvor jeg var træt og søvnig, så det kan godt være at mit hoved ikke kunne følge med den lidt snørklede handling.

Jeg følte at slutningen var meget afrundet og passende, hvorfor jeg så heller ikke kan forstå at der kommer en toer næste år. Jeg synes at bogen fint fungerer som en standalone. Men det kan så forhåbentlig betyde at den ikke kommer til at handle om Alice, men om en af de andre personer, da hendes historie er afsluttet.

Jeg syntes at sproget flød som det skulle, der var masser af spænding og knap så meget fokus på kærlighed, hvilket var forfriskende. Man følte med personerne og det gjorde for mig at jeg kom hurtigt gennem bogen.

Skal den anbefales?
Ja da.
Til hvem?
Dem som kan lide at læse om eventyr, men vær opmærksom på at de gode ‘de levede til deres dages ende’ eventyr ikke findes i denne bog.

2 thoughts on “Boganmeldelse – Hazel Wood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s