Review

Boganmeldelse – Nevermoor

Nevermoor

Titel: Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser

Original titel: Nevermoor – The trials of Morrigan Crow

Forfatter: Jessica Townsend

Forlag: Gyldendal Ung

Bedømmelse:
4 stars

OBS: Denne bog blev sendt af forlaget som et anmeldereksemplar, så tak til Gyldendal Ung for bogen. Bemærk at mine holdninger og meninger om bogen er 100% mine egne.

Jeg vidste intet på forhånd om denne bog da jeg blev spurgt om jeg ville have bogen tilsendt til anmeldelse. Det eneste jeg havde hørt var fra en anden anmelder, som havde fået bogen og havde virkelig syntes godt om den. Men det er nu også meget godt at kunne starte på en bog uden at vide noget som helst. At være helt i blinde.

Men hvad handler bogen Nevermoor så om? Jo, nu skal du høre:

Morrigan Crow skal dø ved midnat på hendes 11-års fødselsdag. Det skal hun fordi hun er forbandet, fordi hun blev født på den forkerte dag, Kvældstide. Alle i byen er bange for hende og giver hende skylden for alt der går galt – lige fra haglvejr til hjerteanfald. Men da aftenen for hendes død oprinder får hun besøg af en højest besynderlig mand – Kaptajn Jupiter North, og med døden i hælene flygter de sammen til en hemmelig by – Nevermoor. 

Jupiter vil have Morrigan som sin kandidat til at blive optaget i Det Forunderlige Selskab, men først skal Morrigan bestå 4 hårde og farlige prøvelser, og der er hård konkurrence om de få, men eftertragtede pladser i selskabet. De over hundrede unge deltagere har dog alle noget til fælles – de besidder et særlig talent, men har Morrigan overhovedet et talent? Hun er jo ikke engang fra den verden! For at kunne blive i Nevermoor er Morrigan nødt til at bestå prøvelserne, og sammen med nye venner prøver de at finde frem til hemmeligheden bag Morrigans forbandelse. 

(Jeg ved godt at jeg ikke besidder et talent for at skrive en kort og fængende beskrivelse, men hey, man kan altså virkelig ikke alt. Og jeg øver mig.)

Okay, dårlige beskrivelser til side – jeg nød VIRKELIG denne bog! Som i virkelig virkelig!! Dobbelt udråbstegn.

Bogen er hvad man nok ville klassificere som ‘Middle grade’, altså henvendt til børn mellem ca. 9-12, men selvom jeg er 28 så var det en bog, som opslugte mig, og med kombinationen af fantasy og magiske prøvelser så skulle der ikke meget andet til. Personerne er godt skrevet og Jupiter er umådelig morsom. Det er ikke tit at jeg griner højt for mig selv når jeg læser en bog, men det formådede Nevermoor. Sproget flyder fejlfrit og det gør også at de humoristiske vinkler ikke føles malplaceret og akavet. De fungerer bare.

Selve historien føles original på mange punkter (det er jo svært at være helt original nutildags), men jeg synes ikke at jeg har læst noget helt som dette før. Der er sælsomme væsner som Magnifikatte og Nevermoors eneste Dværgvampyr.. undskyld, Vampyrdværg, og de falder så godt på plads i historien at man helt glemmer at hvad de egentlig er.

Jeg blev positivt overrasket da jeg endelig lukkede bogen i – og bedrøvet da det gik op for mig at jeg skal vente næsten et år på at læse 2’eren, men det er bestemt en serie jeg glæder mig til at læse mere af og finde ud af hvad der egentlig forgår. Og hvad Det Forunderlige Selskab egentlig er for en størrelse.

Så hvem vil jeg anbefale Nevermoor til – for det vil jeg!
Jeg anbefaler bogen til både børn og unge (og dem, som føler sig unge i 20’erne). Til dem som kan lide fantasy, humor og spænding for alle pengene. Til dem som kan lide gådefulde historier, hvor det ikke er nemt at regne ud hvad der vil ske.

One thought on “Boganmeldelse – Nevermoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s