Review

Boganmeldelse – Verdens Heldigste Kvinde

Verdens Heldigste Kvinde

Titel: Verdens Heldigste Kvinde

Forfatter: Jessica Knoll

Original titel:  Luckiest Girl Alive

Bedømmelse:
3 stars

Ani FaNelli er 28 år. Hun er smuk og succesrig og forlovet med Luke, hendes drømmemand.
Det vigtigste for Ani er hvilket mærke hendes designertøj er, og at hun kan passe brudekjolen i den famøse size zero (dette gøres især ved at sulte sig). Hun har ændret på sig selv og hendes omgivelser  for at blive til den person, hun tror, hun skal være. 

Men Ani har en hemmelighed.

Som 14-årig hed hun TifAni og kæmpede med hud og hår (og helst gerne også alkohol og hash) for at blive accepteret på den fine privatskole, som hendes fimsede forstadsforældre havde anbragt hende på. Her overlevede hun en tragedie, der var så smertefuld og så ydmygende, at hun nu for enhver pris vil undgå, at den trænger sig på og forstyrrer hendes pæne overflade. Men snart skal hun tage en beslutning, som vil bringe alt dette frem i lyset og muligvis krakelere hendes udadtil ellers så perfekte liv. (Tak til Goodreads for hjælp til synopsis).

Okay.

Hvis jeg skal være hudløst ærlig (og det skal man jo helst når man anmelder bøger) så var jeg flere gange tæt på at droppe bogen fordi der bare ingenting skete. Bogen er delt op således at kapitlerne skifter fra nutids Ani til 14 årige TifAni, men hold nu kaje altså.

For det første så synes jeg TifAni er noget af det mest åndsvageste navn jeg overhovedet har læst i en bog – men det giver et meget godt indblik i hvor dumme nogle forældre er når de vælger at navngive deres børn på en “unik” måde. Nej. Bare nej.
Men lad nu det dumme navn ligge og videre til selve bogen.

Den første halvdel af bogen er træg at komme igennem, og det var kun den mere interessante del, som foregår i flashbacks, der fik mig til at læse videre. Hvordan TifAni (ugh) valgte at begå sig og de ting hun gjorde for at blive populær (og som langt fra virkede som hun håbede på).

Men så rammer vi halvvejs og jeg skal lige love for at der sker noget. Der sker faktisk noget som jeg slet ikke havde drømt om ville ske – og derfor vil jeg heller ikke fortælle hvad der sker her, fordi det skal man læse sig til.

Jeg gik i gang med denne bog uden forventninger og opfattelse af hvad den handlede om. Min mor havde læst den før mig og det eneste hun havde sagt var at den var god (og så må den jo være god når mor siger det!). Og jovist, den var god, men det tæller kun den sidste halvdel af bogen, og halvdelen af første del, som indeholdte flashbacksene, og derfor har jeg valgt kun at give den 3 stjerner.

Jeg kan forstå at Reese Witherspoon er i gang med at lave den til en film og den vil jeg skam glæde mig til, hvornår den så end udkommer. Især hvor grafisk de vælger at gribe nogle af scenerne an, for bogen var til tider ganske grafisk, men det passede ind fordi det netop ikke er meningen at det skal være let og pænt at komme igennem de dele.

Hvis du har lyst til at læse en okay historie, som til tider kan være grafiske og måske ikke for sarte sjæle, så kan du med fordel læse den. Men hvis du er overfølsom for emner som voldtægt og grafisk blodige scener, så vil jeg ikke anbefale at du læser den.

One thought on “Boganmeldelse – Verdens Heldigste Kvinde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s